Case

Solentum

Solentum is een dochter van HZPC, wereldwijd marktleider in pootaardappelen. Als technologiebedrijf hebben ze verschillende producten ontwikkeld om het leven van aardappeltelers makkelijker te maken. ICIT ontwikkelt een dataplatform op maat, waarmee Solentum zich meer kan focussen op het leveren van informatieservices. In een strak scrumproces werken we elke sprint aan nieuwe functionaliteiten.

Feiten vervangen gevoel

Aardappeltelers werken veel op gevoel. Dat is bijzonder, omdat de juiste timing bij het telen van aardappels ontzettend belangrijk is. Wie zijn aardappels een paar dagen te laat rooit, kan ze misschien niet meer kwijt aan supermarkten, wat een flinke schadepost is. Om de boer te ondersteunen, bedenkt Solentum verschillende producten. Zo is er een app waarmee de aardappelteler eenvoudig de grootte van de aardappels in zijn velden kan beoordelen. Ook verkoopt Solentum een product waarmee een boer kan controleren of de aardappels in de best mogelijke conditie bewaard en vervoerd worden.

Om de volgende stap te zetten naar het aanbieden van informatieservices, moest er een dataplatform komen. 1 centrale plek waar alle data die opgehaald wordt, beschikbaar en bruikbaar gemaakt wordt voor de klanten van Solentum.

Een goed begin

Een IT’er in dienst van Solentum is al eens met dit vraagstuk aan de slag gegaan en heeft een goede oplossing bedacht. ICIT heeft deze basis gebruikt om op door te ontwikkelen. De eindgebruiker staat daarbij centraal. Die heeft namelijk geen baat bij een onoverzichtelijke platform waar alleen ruwe data in terechtkomt, maar is ermee geholpen dat data wordt omgezet in informatie. Op die manier kunnen aardappeltelers beslissingen nemen die gebaseerd zijn op feiten. Hierdoor neemt de opbrengst en kwaliteit toe, waardoor de boeren betere marges behalen. Dankzij onze uitgebreide kennis over sensoren en slimme applicaties hebben we inmiddels een minimum viable product (MVP) kunnen opleveren..

Solentum heeft niet de ambitie om het grootste dataplatform ter wereld te ontwikkelen voor aardappeltelers. Maar dankzij het MVP zit Solentum nu wel aan tafel bij grote corporates, in plaats van bij telers. Het is duidelijk dat het platform een oplossing is die voor veel meer bedrijven interessant kan zijn.

quote-solentum

“ICIT kwam precies op het juiste moment, ze waren de juiste partij op het juiste moment. De fysieke afstand is klein, waardoor het prettig samenwerken is. Hun kennis van sensoren en ambities op het gebied van Big Data passen perfect bij onze plannen.”

Egbert Bakker

Managing director bij Solentum

Big data & The internet of things

Het platform is nog volop in doorontwikkeling. Dankzij Big Data en het Internet of Things is het steeds makkelijker om data te vergaren. Zo denken we na over de integratie van data over het weer en gebruikte chemicaliën. Zo moet het dataplatform het leven van de aardappelteler op een objectieve manier beter maken.

Heb jij ook een project waar je kunt spreken over Big date. maar weet je niet hoe je de data slim in kan zetten? Maak een afspraak met ICIT en kom langs om te sparren. Samen met jou gaan we kijken wat we met jouw data kunnen doen.

We horen graag van je!

Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

Make it in the North

Meer dan alleen een job portal

Bekijk case
Agrifac

Automatisering in de agrarische wereld

Bekijk case
Piets Weer

Nauwkeuriger het weer voorspellen met een weerdatabase

Bekijk case
Solentum

De perfecte aardappel telen door middel van data

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
TanQyou

Hoe we tanken weer leuk maakten.

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

Agrifac
Make it in the North
Elpress
SHV energy
Solentum
MCL
Royal Steensma
Tanqyou
Piets Weer
Gemeente waadhoeke
UMCG
Prowise
Merk Fryslan
Kinderopvang Friesland
KwadrantGroep
Kwino
Postnl
Primagaz
Provincie Fryslan
Zijlstra
Renske natuurlijke diervoeding
Vadeko
ABAB
AB Texel
Bijzonder jeugdwerk Brabant
BTN
HZPC
Friso bouwgroep
Nederlands Bijbelgenootschap
Noorderbreeedte
De Rooyse Wissel
Tjongerschans
Samen woonzorggroep
Partners
Amazon AWS
Dutch digital agencies
Zoho
Magento