Case

Carwash Club

De Carwash Club in Arnhem is een nieuw innovatief concept binnen de wereld van autowasstraten. De Carwash Club is namelijk een volledig geautomatiseerde wasstraat die door middel van kentekenherkenning leden onbeperkt en snel hun auto laat wassen. ICIT heeft hiervoor de gehele digitale infrastructuur ontwikkeld en ervoor gezorgd dat de slagboom open gaat wanneer een auto met een abonnement komt aanrijden.

Geautomatiseerde wasstraat

Bijna elke wasstraat heeft het wel; abonnementen waarmee je onbeperkt kan wassen. Dit gaat vaak in de vorm van een ledenpas waarmee je kan aantonen dat je een lid bent. Alleen al om deze reden is er personeel nodig bij de wasstraat en ze zijn natuurlijk nodig om de wasprogramma’s te starten. Dit process kan sneller en efficienter. Daarom is het wassen van je auto bij de Carwash Club volledig geautomatiseerd.

Kentekenherkenning als basis

De Carwash Club is namelijk een onbemande wasstraat die automatisch wasprogramma’s kan starten. ICIT ontwikkelde hiervoor het portaal mijn Carwash Club. Dit op Symfony gebaseerde portaal maakt het voor klanten inzichtelijk welke abonnementen zij hebben en hoeveel wasbeurten zij hebben gehad. Binnen dit portaal kan een klant zich registreren met een kenteken, en kentekens verwijderen/toevoegen. 

Wanneer een klant met een actief abonnement naar de Carwash Club rijdt, registreert een camera zijn of haar kenteken. Door middel van een koppeling met de server bepaalt de camera of het kenteken een actief abonnement heeft of niet. Wanneer de klant een actief abonnement heeft wordt er een signaal naar een I/O box verstuurd en gaat de slagboom open en wordt het wasprogramma gestart welke bij het abonnement hoort. 

Als een auto geen abonnement heeft is er ook de optie voor een losse wassing. De klant kan een contactloze betalen doen met pinpas of smartphone, door middel van een Payter Terminal (Pin apparaat). ICIT heeft ervoor gezorgd dat na een losse betaling de I/O box wordt aangestuurd en er een wasprogramma wordt gestart.

Werking Carwash club

Snel, gemakkelijk én duurzaam

De Carwash Club is één van de meest innovatieve en duurzame wasstraten van Nederland. Door een combinatie van verschillende technieken zoals kentekenherkenning is het concept van een autowasstraat geheel geautomatiseerd. Klanten kunnen makkelijk en snel een kenteken registreren via het mijn.carwashclub.nl portaal en krijgen met het portaal ook inzicht in hun wasbeurten. 

Het systeem is door ICIT zo gebouwd dat het makkelijk inzetbaar is voor meerdere locaties. Carwash Club Arnhem is een mooi begin van nog veel meer locaties!

FACTS

  • Volledige geautomatiseerde wasstraat
  • Kentekenherkenning als basis
  • Inzicht in abonnementen en wasbeurten
  • Contactloze betaling met pinpas of smartphone via Payter Terminal
  • Snel, gemakkelijk én duurzaam
Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

Technea

procesoptimalisatie, dealerportal en inrichting ERP

Bekijk case
Carver

Website design en koppelingen met ERP

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
Ontwikkeling Automated Front Desk

Automated front-desk op basis van gezichtsherkenning

Bekijk case
Smart gastank platform

Innovatie project

Bekijk case
The Block building

Internet of things in je kantoor

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

AB Texel
Zijlstra Beroepskleding
Meatable
Helinox
TanQyou
Rovanda
Technea
BTN
Carver Europe
Coop
Kinderopvang Friesland
Make It In The North
Alva Charging Services
Fryslan
Agrifac
Elpress
Royal Steensma
SHV Energy
Jumbo
Albert Heijn
Kwadrant Groep
Carwashclub
Gemeente Waadhoeke
MCL
Provincie Fryslan
Noorderbreedte
Bijzonder Jeugdwerk
Tjongerschans
Samen Woonzorggroep
Partners
AWS
DDA
ZOHO
Smart Industry
Wordpress
Magento
Shopify
Dahua
Google
Prodin