Case

Make it in the North

Make it in the North zet het noorden van Nederland op de kaart. Hun missie is om de arbeidsmarkt in de drie noordelijke provincies internationaler te maken. En ze willen ervoor zorgen dat het noorden een (nog) aantrekkelijker plek wordt om te werken. Make it in the North laat zien wat het noorden te bieden heeft en welke innovatieve bedrijven hier opereren. Op het platform dat door ICIT gebouwd is staan vacatures, career events en van alles over wat er hier gebeurt.

Internationaal talent in de regio houden

Veel van de (internationale)studenten die hier in het noorden studeren verlaten na hun studie meestal de regio. Make it in the North wil deze studenten in de regio laten blijven door de arbeidsmarkt in Friesland, Groningen en Drenthe op een unieke manier te presenteren. Dit is niet alleen voor de talenten een ideale manier om aan werk te komen, maar regionale bedrijven kunnen op deze manier ook meer internationaliseren en het noorden sterker maken.

Een katalysator in het noorden

De wens was een platform waar deze twee partijen samenkomen. Een platform die als katalysator werkt om reuring te krijgen in het noorden. Waar vacatures, onderzoeken, nieuws en evenementen samenkomen. ICIT heeft door middel van nieuwe technieken als Angular en GraphQL een platform opgezet in een Symfonie framework. Hierdoor kunnen bedrijven makkelijk zichzelf op de kaart zetten en hun vacatures delen.

En op de kaart zetten doen ze letterlijk. Het ontwikkelde systeem zet bedrijven en vacatures op een kaart, waardoor sollicitanten makkelijker via locatie kunnen zoeken naar geschikte banen. Daarnaast kunnen bedrijven een eenvoudig sollicitatieprocess starten door het automatisch gegenereerde sollicitatieformulier. Wanneer een bedrijf dat al heeft op zijn of haar eigen website is het ook mogelijk om hier naar door te linken.

Volop doorontwikkeling met Agile aanpak

Als ICIT hebben we hard gewerkt aan de eerste fase en zijn trots op het resultaat wat online staat op www.makeitinthenorth.nl. Met het platform gaat Make it in the North hun missie uitvoeren en de eerste evenementen en sollicitaties hebben al plaatsgevonden. Omdat er bij ICIT ‘Agile’ gewerkt wordt blijven we samen doorontwikkelen aan Make it in the North en komen er in de toekomst nog vele features bij, zodat zij nog beter hun doel kan bereiken.

Wij zoeken jou

Bekijk onze laatste vacatures

Creative Developer Bekijk vacature
Enthousiaste stagiair Bekijk vacature
System & Support Administrator Bekijk vacature
Implementatie specialist (junior) Bekijk vacature
PHP Developer (medior) Bekijk vacature
PHP Developer (senior) Bekijk vacature
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

AB Texel
Zijlstra Beroepskleding
Meatable
Helinox
TanQyou
Rovanda
Technea
BTN
Carver Europe
Coop
Kinderopvang Friesland
Make It In The North
Alva Charging Services
Fryslan
Agrifac
Elpress
Royal Steensma
SHV Energy
Jumbo
Albert Heijn
Kwadrant Groep
Carwashclub
Gemeente Waadhoeke
MCL
Provincie Fryslan
Noorderbreedte
Bijzonder Jeugdwerk
Tjongerschans
Samen Woonzorggroep
Partners
AWS
DDA
ZOHO
Smart Industry
Wordpress
Magento
Shopify
Dahua
Google
Prodin