Case

Agrifac

Agrifac maakt machines die het landbouwers mogelijk maken zo efficiënt mogelijk te werken. Dat is nodig, omdat de wereldbevolking groeit en we steeds meer voedsel nodig hebben. ICIT stelde voor om samen met Agrifac de beschikbare machinedata te ontsluiten en beschikbaar te maken op een online platform. Hiermee stellen we Agrifac in staat om basis van deze data nieuwe businessmodellen te ontwikkelen.

Van data naar informatie

De Research & Development-afdeling van Agrifac kwam met het idee om hun machines te verbinden met het internet. De machines beschikten al over sensoren, alleen waren deze nog niet gekoppeld aan een platform. ICIT heeft in samenwerking met Agrifac een gebruiksvriendelijk platform ontwikkeld waarin de sensordata binnen kwam.

Het nieuwe platform heeft onder andere een koppeling met het ERP-systeem van Agrifac, een ticketsysteem, een garantiemodule en een webshop. Deze slimme functionaliteiten zorgen ervoor dat een groot deel van handmatige, administratieve processen nu geautomatiseerd verlopen. Dit verlicht de werkdruk en verbetert de kwaliteit en klanttevredenheid.

Een goudmijn van 17 miljard records

Door de sensoren op de machines van Agrifac kunnen ze storingen nu al op afstand oplossen. Afwijkingen worden in een vroeg stadium opgespoord, omdat de machines hun data naar de cloud versturen. Dit is de eerste stap in de richting van predictief onderhoud.

Bij ICIT worden we blij van data. Dat Agrifac 17 miljard records heeft, betekent dat we enorm veel kunnen leren. Door al die data te koppelen aan de onderhoudshistorie van de machines, is het bijvoorbeeld mogelijk om onderhoud te plegen voordat er iets stuk gaat. Dat gaat nog een stap verder dan preventief onderhoud, waarbij je bijvoorbeeld iets vervangt omdat je verwacht dat het binnen afzienbare tijd kapot gaat. Door alle data op een slimme manier te verwerken, kun je voorspellen wanneer een onderdeel aan vervanging toe is. Zo voorkom je dat een machine net stilstaat in de 2 dagen per jaar dat je ‘m het hardst nodig hebt, bijvoorbeeld omdat er een schimmel woekert.

agrifac-quote

“Met ICIT hebben we een lokale partij gevonden die onze internationale ambities helpt waar te maken. Dankzij hun inzicht en bereidheid écht mee te denken over het oplossen van ons probleem, hebben we enorme stappen kunnen zetten.”

Chris Wiefferink

Informatiespecialist bij Agrifac

Een nobel streven

Het is de missie van Agrifac om ervoor te zorgen dat we ook in 2050 nog genoeg eten hebben. Bij ICIT zijn we er ontzettend trots op dat we daar met onze kennis en ervaring aan kunnen bijdragen. In de toekomst willen we het platform integreren met de Farm Management Tools waar boeren mee werken. Data moet ongehinderd en razendsnel verwerkt en verspreid worden.Bij ICIT zijn we klaar om deze uitdaging aan te gaan.

Heb jij ook een uitdaging voor ons liggen? Samen met jou maken we jouw industrie slimmer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

Technea

procesoptimalisatie, dealerportal en inrichting ERP

Bekijk case
Carver

Website design en koppelingen met ERP

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
Ontwikkeling Automated Front Desk

Automated front-desk op basis van gezichtsherkenning

Bekijk case
Smart gastank platform

Innovatie project

Bekijk case
The Block building

Internet of things in je kantoor

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

AB Texel
Zijlstra Beroepskleding
Meatable
Helinox
TanQyou
Rovanda
Technea
BTN
Carver Europe
Coop
Kinderopvang Friesland
Make It In The North
Alva Charging Services
Fryslan
Agrifac
Elpress
Royal Steensma
SHV Energy
Jumbo
Albert Heijn
Kwadrant Groep
Carwashclub
Gemeente Waadhoeke
MCL
Provincie Fryslan
Noorderbreedte
Bijzonder Jeugdwerk
Tjongerschans
Samen Woonzorggroep
Partners
AWS
DDA
ZOHO
Smart Industry
Wordpress
Magento
Shopify
Dahua
Google
Prodin