Case

Agrifac

Agrifac maakt machines die het landbouwers mogelijk maken zo efficiënt mogelijk te werken. Dat is nodig, omdat de wereldbevolking groeit en we steeds meer voedsel nodig hebben. ICIT stelde voor om samen met Agrifac de beschikbare machinedata te ontsluiten en beschikbaar te maken op een online platform. Hiermee stellen we Agrifac in staat om basis van deze data nieuwe businessmodellen te ontwikkelen.

Van data naar informatie

De Research & Development-afdeling van Agrifac kwam met het idee om hun machines te verbinden met het internet. De machines beschikten al over sensoren, alleen waren deze nog niet gekoppeld aan een platform. ICIT heeft in samenwerking met Agrifac een gebruiksvriendelijk platform ontwikkeld waarin de sensordata binnen kwam.

Het nieuwe platform heeft onder andere een koppeling met het ERP-systeem van Agrifac, een ticketsysteem, een garantiemodule en een webshop. Deze slimme functionaliteiten zorgen ervoor dat een groot deel van handmatige, administratieve processen nu geautomatiseerd verlopen. Dit verlicht de werkdruk en verbetert de kwaliteit en klanttevredenheid.

Een goudmijn van 17 miljard records

Door de sensoren op de machines van Agrifac kunnen ze storingen nu al op afstand oplossen. Afwijkingen worden in een vroeg stadium opgespoord, omdat de machines hun data naar de cloud versturen. Dit is de eerste stap in de richting van predictief onderhoud.

Bij ICIT worden we blij van data. Dat Agrifac 17 miljard records heeft, betekent dat we enorm veel kunnen leren. Door al die data te koppelen aan de onderhoudshistorie van de machines, is het bijvoorbeeld mogelijk om onderhoud te plegen voordat er iets stuk gaat. Dat gaat nog een stap verder dan preventief onderhoud, waarbij je bijvoorbeeld iets vervangt omdat je verwacht dat het binnen afzienbare tijd kapot gaat. Door alle data op een slimme manier te verwerken, kun je voorspellen wanneer een onderdeel aan vervanging toe is. Zo voorkom je dat een machine net stilstaat in de 2 dagen per jaar dat je ‘m het hardst nodig hebt, bijvoorbeeld omdat er een schimmel woekert.

agrifac-quote

“Met ICIT hebben we een lokale partij gevonden die onze internationale ambities helpt waar te maken. Dankzij hun inzicht en bereidheid écht mee te denken over het oplossen van ons probleem, hebben we enorme stappen kunnen zetten.”

Chris Wiefferink

Informatiespecialist bij Agrifac

Een nobel streven

Het is de missie van Agrifac om ervoor te zorgen dat we ook in 2050 nog genoeg eten hebben. Bij ICIT zijn we er ontzettend trots op dat we daar met onze kennis en ervaring aan kunnen bijdragen. In de toekomst willen we het platform integreren met de Farm Management Tools waar boeren mee werken. Data moet ongehinderd en razendsnel verwerkt en verspreid worden.Bij ICIT zijn we klaar om deze uitdaging aan te gaan.

Heb jij ook een uitdaging voor ons liggen? Samen met jou maken we jouw industrie slimmer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

Make it in the North

Meer dan alleen een job portal

Bekijk case
Agrifac

Automatisering in de agrarische wereld

Bekijk case
Piets Weer

Nauwkeuriger het weer voorspellen met een weerdatabase

Bekijk case
Solentum

De perfecte aardappel telen door middel van data

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
TanQyou

Hoe we tanken weer leuk maakten.

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

Agrifac
Make it in the North
Elpress
SHV energy
Solentum
MCL
Royal Steensma
Tanqyou
Piets Weer
Gemeente waadhoeke
UMCG
Prowise
Merk Fryslan
Kinderopvang Friesland
KwadrantGroep
Kwino
Postnl
Primagaz
Provincie Fryslan
Zijlstra
Renske natuurlijke diervoeding
Vadeko
ABAB
AB Texel
Bijzonder jeugdwerk Brabant
BTN
HZPC
Friso bouwgroep
Nederlands Bijbelgenootschap
Noorderbreeedte
De Rooyse Wissel
Tjongerschans
Samen woonzorggroep
Partners
Amazon AWS
Dutch digital agencies
Zoho
Magento