Case

TanQyou

Tanken weer leuk maken, dat is de bedrijfsfilosofie van TanQyou. TanQyou is een jong, innovatief bedrijf wat zich volop inzet voor hun nieuwe formule voor tankstations. Deze formule maakt alles omtrent autorijden makkelijker door een eigen mobiliteitsplatform. TanQyou innoveert door twee werelden te combineren: de brandstofbranche en IT. In samenwerking met ICIT ontwikkelt TanQyou haar digitale platform om in de volledige mobiliteitsbehoefte van de consument te voorzien.

Tanken weer leuker maken

Het ouderwetse tanken zagen ze bij TanQyou niet meer zitten. Tanken moet anders kunnen tegenwoordig, innovatiever zodat het meer impact heeft op de branche. TanQyou richt zich niet alleen op het tanken, maar op de complete mobiliteitsbehoefte. De consument ervaart ook andere problemen rondom autorijden die opgelost moeten worden, zoals parkeren en kilometeradministratie.

Vanaf het begin heeft ICIT meegewerkt aan het innovatieve mobiliteitsplatform van TanQyou. Door de jaren heen zijn er verschillende applicaties ontstaan waaronder de MyTanQyou en TanQyou rittenregistratie app. Door een account aan te maken in de app spaart de consument voor beloningen bij elke liter die hij of zij tankt. Bovendien houdt de app je brandstofadministratie bij. Door data slim in te zetten wordt tanken dus een stuk leuker en gebruiksvriendelijker, iets waar we bij ICIT trots op zijn!

ICIT heeft vooral aan de backend gewerkt van de applicaties. We hebben er onder andere voor gezorgd dat de tankstationhouders altijd op de hoogte zijn van de hoeveelheid brandstof in die aanwezig is in de tank van het tankstation door slim gebruik van sensoren. Daarnaast is er gebouwd aan kentekenherkenning software bij de pompstations, op deze manier kunnen auto’s herkend worden en kan dit ingezet worden voor verschillende doeleinden. 

Eigen IT afdeling

TanQyou is actief sinds 2016 en heeft ondertussen 26 eigen tankstations. Op dit moment is het een van de meest innovatieve franchises voor tankstations. ICIT heeft de technische architectuur gelegd voor het platform. Vanwege de groei heeft TanQyou nu een eigen IT afdeling. Deze afdeling werkt nauw samen met de developers van ICIT om het platform verder te ontwikkelen.

Sinds kort is het door ICIT gebouwde mobiliteitsplatform ook beschikbaar voor andere tankstations. Met het “TanQyou whitelabel’ krijgt de tankstation eigenaar inzicht in klantprofielen, trends en verkoopgegevens. Daarnaast biedt het platform ook marketing tools en kan het geïntegreerd worden met het My TanQyou platform voor een verhoogde klantloyaliteit.

wybe

“Ondanks de harde groei en inmiddels eigen development afdeling speelt ICIT nog steeds een cruciale rol in de architectuur en technische oplossing die de rode draad zijn in ons platform.”

Wybe Buising

Een goede sparringpartner

Door IT en de petrolbranche samen te voegen is er een innovatief mobiliteitsplatform ontstaan dat inspeelt op de behoeftes van de consument en de veranderde markt. Met ICIT als sparringpartner wil TanQyou blijven groeien en uitbreiden door meer slimme oplossingen te bedenken rondom mobiliteit. De toekomst is iets waar we bij ICIT graag over nadenken om samen te zorgen dat er voldaan wordt aan de behoeftes van consument en tankstationhouders. Ben jij ook op zoek naar een sparringspartner op het gebied van IT?

Neem contact met ons op

Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

Technea

procesoptimalisatie, dealerportal en inrichting ERP

Bekijk case
Carver

Website design en koppelingen met ERP

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
Ontwikkeling Automated Front Desk

Automated front-desk op basis van gezichtsherkenning

Bekijk case
Smart gastank platform

Innovatie project

Bekijk case
The Block building

Internet of things in je kantoor

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

AB Texel
Zijlstra Beroepskleding
Meatable
Helinox
TanQyou
Rovanda
Technea
BTN
Carver Europe
Coop
Kinderopvang Friesland
Make It In The North
Alva Charging Services
Fryslan
Agrifac
Elpress
Royal Steensma
SHV Energy
Jumbo
Albert Heijn
Kwadrant Groep
Carwashclub
Gemeente Waadhoeke
MCL
Provincie Fryslan
Noorderbreedte
Bijzonder Jeugdwerk
Tjongerschans
Samen Woonzorggroep
Partners
AWS
DDA
ZOHO
Smart Industry
Wordpress
Magento
Shopify
Dahua
Google
Prodin