Welk E-commerce platform moet ik kiezen?

Laat je door ons helpen om de beste keus te maken voor jouw toekomstige webshop

Case

Een slimme koppeling tussen ZOHO Books en je webshop

Case

Meer dan alleen een job portal

Case

Automatisering in de agrarische wereld

Bij ICIT hebben we jarenlange kennis in het ontwikkelen en onderhouden van webshops. We zien vaak dezelfde vragen zoals:

  • Welk CMS (content management systeem) past het beste bij mijn wensen voor mijn webshop?
  • Met welk CMS kan ik zelf goed en snel mijn webshop beheren?
  • Wat zijn de kosten van een CMS?
  • Welk CMS is goed voor SEO?

Op deze pagina gaan we je helpen met je zoektocht! ICIT levert webshops van deze drie CMS systemen: Shopify, Woocommerce en Magento. De kans is groot dat je vast een van deze drie al eens online bent tegengekomen in je zoektocht naar een goed CMS. Daarom zetten we nu de van deze drie de feiten op een rij.

cms-pakket

CMS pakket

CMS specifiek voor Webshops

Flexibel platform met veel aanpassingsmogelijkheden

Uitgebreide App store (plugins)

Gratis gebruik

Gebruiksvriendelijk

Schaalbaar (hoeveelheid producten)

Mogelijkheid tot complexe koppelingen

SEO vriendelijk

Veiligheid

shopify

Shopify

woocommerce

Woocommerce + WordPress

magento

Magento

shopify

Shopify: Snel en gebruiksvriendelijk aan de slag

Shopify is een snelgroeiend CMS voor webshops. Het aantal gebruikers is nog niet zo groot als bij Woocommerce, maar dat scheelt niet veel meer. Het unieke aan Shopify is dat het veel voor je regelt inclusief de hosting en standaard zijn er veel mogelijkheden beschikbaar. Wel hangt hier een prijskaartje aan vast. Voor dit CMS moet je namelijk maandelijks betalen, per transactie en hoe groter je webshop wordt, hoe meer je betaald.

Hier staat wel tegenover dat Shopify zeer gebruiksvriendelijk is en dat je snel aan de gang kan met het inrichten van je webshop. Het inrichten kun je super makkelijk doen op de mobile app die ze hiervoor ontwikkeld hebben. Daarnaast is er standaard veel mogelijk, waardoor je kosten bespaard op de aanschaf van plugins en dergelijke.

Standaard zitten er geen SEO tools in dit CMS, maar bij ICIT helpen we je hier graag mee. Zo hebben we bijvoorbeeld voor Helinox, een koppeling gebouwd tussen Shopify en ZOHO books.

Woocommerce: Gebruiksvriendelijk en vertrouwd

Er is grote kans dat je wel eens van WordPress gehoord hebt, het CMS met het grootste marktaandeel. Woocommerce is een plugin die het mogelijk maakt om je WordPress website om te toveren tot een webshop. Hierin schuilt ook wel meteen een groot nadeel, WordPress is in eerste instantie gebouwd om webshops op te bouwen. Het systeem kent dan ook wel een limiet qua capaciteit. Anderzijds schuilt er ook weer een groot voordeel aan vast. Je hebt namelijk toegang tot alle mogelijke opties die WordPress te bieden heeft, zoals de vele gratis plugins en een gebruiksvriendelijke manier van je website beheren.

Woocommerce zelf is ook gratis om te downloaden net zoals WordPress, je zult alleen wel zien dat je voor sommige opties veel kosten kwijt bent aan betaalde plugins. Door de vele opties binnen dit CMS, ben je meer tijd kwijt aan het vullen van je website dan met Shopify. Je hebt wel meer controle en flexibiliteit over hoe je de website vult.

Voor zoekmachine optimalisatie is Woocommerce een goede keuze en met een aantal plugins kun je SEO goed optimaliseren. Veiligheid is alleen wel een nadeel bij WordPress, er zijn altijd veel beveiligingslekken en daarom is er een groter risico om gehacked te worden. Daarom moet je de installatie altijd up to date houden. een tijd rovende klus.

Voor mensen die al een WordPress website hebben, of het systeem kennen is Woocommerce een geschikte keuze en zul je net zo snel bekend raken met dit systeem als met WordPress zelf!

woocommerce
magento

Magento: Krachtig, maar zeer complex

Als je aan een krachtig CMS voor webshop denkt, dan denk je aan Magento. Net zoals WordPress is Magento open source, dit wilt zeggen dat de basis gratis is en dat je vervolgens alles zelf kan bepalen. Bij de installatie zitten al veel functies inbegrepen en is het systeem ingericht om SEO vriendelijk te zijn.

Hier schuilt ook meteen het grootste gevaar van Magento. Het kan overweldigend zijn en is in gebruik complex. Het kost veel tijd om in te richten en er is daarnaast veel technische kennis nodig om een goede webshop neer te zetten.

Als het eenmaal staat, dan staat het ook als een huis, je kunt makkelijk opschalen naar meer producten en er zijn complexe koppeling mogelijk (bijvoorbeeld met Exact). Het is net zoals in WordPress mogelijk om plugins te installeren als de standaard mogelijkheden niet aan je wensen voldoen. Wel zijn dit vaak betaalde plugins en worden de kosten daar door hoger.

Magento is de uitkomst voor grote webshops, met veel producten waarbij een complex systeem nodig is.

De beste keuze is…

Geen van deze CMS is beter dan de andere, de beste keus is de keus die voldoet aan de eisen die jouw webshop moet hebben. Ben je al helemaal thuis in WordPress en/of wil je bestaande WordPress site uitbreiden met een webshop? Dan is Woocommerce zeker een goede keuze. Voor degene die snel live wilt en makkelijk zelf alles wilt inrichten is Shopify een geschikte beslissing. Magento is echt een zwaargewicht en wordt ingezet voor grotere en complexere webshops. Nog steeds een lastige beslissing? ICIT helpt je bij het maken van de keuze en komt samen met jou tot de beste oplossing.

Onze experts weten namelijk precies wat voor E-commerce oplossing voor jouw probleem nodig is. We kunnen jouw ideeën omzetten in concrete middelen en helpen je met het behalen van hogere conversie en marketing automation. Dus welk platform je ook kiest wij zorgen dat het een succes wordt.

backend-developer

Samen kijken naar de E-commerce oplossing voor jou

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen doen? Of wil je graag meer informatie over het ontwikkelen van een webshop? Vul dan het contactformulier hiernaast in of kom langs op ons hoofdkantoor in Franeker!

Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

Helinox

Een slimme koppeling tussen ZOHO Books en je webshop

Bekijk case
Make it in the North

Meer dan alleen een job portal

Bekijk case
Agrifac

Automatisering in de agrarische wereld

Bekijk case
Piets Weer

Nauwkeuriger het weer voorspellen met een weerdatabase

Bekijk case
Solentum

De perfecte aardappel telen door middel van data

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

Piets Weer
Solentum
Agrifac
Helinox
Royal Steensma
SHV Energy
Elpress
Make It In The North
TanQyou
Kinderopvang Friesland
Zijlstra Beroepskleding
Gemeente Waadhoeke
Prowise
Fryslan
Kwadrant Groep
MCL
Provincie Fryslan
ABAB
AB Texel
Bijzonder Jeugdwerk
BTN
Noorderbreedte
De Rooyse Wissel
Tjongerschans
Samen Woonzorggroep
Partners
AWS
DDA
HubSpot
ZOHO
Smart Industry
Wordpress
Magento
Shopify