Internet of Things

De toekomst is hier

Case

Met kentekenherkenning persoonlijk de klant verwelkomen

De laatste jaren gaan de ontwikkelingen op het gebied van internet en elektronica razendsnel. Er is steeds meer mogelijk op het gebied van IT en het verzamelen van data. Wij koppelen alledaagse processen aan het internet, zodat we met de vergaarde data slimme toepassingen kunnen implementeren. Kortom: Internet of Things. Bij ICIT weten we alles van Internet of Things en helpen we jouw organisatie klaar te maken voor de toekomst.

Internet of Things binnen handbereik?

gezichtsherkenningMisschien ben je al in het bezit van een telefoon die met gezichtsherkenning ontgrendeld wordt. Deze techniek ligt nu al in je handpalm, maar deze techniek implementeren wij op een grotere schaal. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsherkenning in beveiligingscamera’s bij jouw kantoor. Een camera die registreert wie wel en wie niet het gebouw in mag zonder het gebruik van toegangspasjes en sleutels. Of een slimme parkeerplaats die registreert welke kentekens behoren tot die van het personeel zodat de slagboom automatisch open gaat. 

Er zijn ontzettend veel toepassingen waar ICIT jouw organisatie mee verder kan helpen. We denken met je mee over innovatieve ideeën en processen die efficiënter gemaakt kunnen worden. Wij maken van jouw kantoor een smart building en van je industrie een smart industry. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Automatische aansturing

Bij ICIT hebben we nog meer oplossingen bedacht door middel van Internet of Things. In Franeker sturen we via een door ons ontwikkeld reserveringssysteem een sportballon aan. Wanneer iemand een reservering plaatst, wordt de verwarmingsinstallatie, de verlichting en de toegangsregistratie in de sportballon volledig automatisch aangestuurd. Dit bespaart meer dan de helft aan energiekosten en is gebruiksvriendelijk voor de klant. Duurzaam en efficiënt.

Veiligere omgevingen

Een anders voorbeeld is onze samenwerking met TanQyou, een innovatieve tankstation franchise. Met kentekenherkenning wordt gecheckt of iemand een klant is bij TanQyou. Op deze manier kan de klant efficiënter en persoonlijker bediend worden. Veiligheid speelt daarnaast ook een rol. De kentekenherkenning kan namelijk ook zien wat voor type auto bij een bepaald kenteken hoort. Als dit niet overeenkomt kan de pomp worden afgesloten.

In andere branches kan Internet of things ook oplossingen bieden, bijvoorbeeld bij scholen en kinderdagverblijven. Camera’s kunnen bijvoorbeeld detecteren of een vreemd persoon kinderen ophaalt of meeneemt, of herkennen of iemand in een fabriek op de werkvloer onwel wordt of betrokken is bij een ongeval. Op deze manier worden deze locaties veiliger gemaakt.

Meer weten?

In welke branche je ook zit, Internet of Things kan jouw organisatie veiliger, duurzamer en efficiënter maken. Of het nou om een kantoor, fabriek, school of zorginstelling gaat, ICIT is de partner om mee samen te werken. Wij sparren graag met jou over de mogelijkheden en komen met innovatieve oplossingen. Kom eens langs bij ons hoofdkantoor in Franeker of neem contact met ons op.

We horen graag van je!

Wij zoeken jou

Bekijk onze laatste vacatures

Mobile App Developer iOS & Android Bekijk vacature
Customer Support Agent (medior) Bekijk vacature
PHP Developer Senior Bekijk vacature
PHP Developer (medior) Bekijk vacature
Front End Developer (medior) Bekijk vacature
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

Agrifac
Make it in the North
Elpress
SHV energy
Solentum
MCL
Royal Steensma
Tanqyou
Piets Weer
Gemeente waadhoeke
UMCG
Prowise
Merk Fryslan
Kinderopvang Friesland
KwadrantGroep
Kwino
Postnl
Primagaz
Provincie Fryslan
Zijlstra
Renske natuurlijke diervoeding
Vadeko
ABAB
AB Texel
Bijzonder jeugdwerk Brabant
BTN
HZPC
Friso bouwgroep
Nederlands Bijbelgenootschap
Noorderbreeedte
De Rooyse Wissel
Tjongerschans
Samen woonzorggroep
Partners
Amazon AWS
Dutch digital agencies
Zoho
Magento