• Home
  • Digital
  • Website & CMS

CMS

Een Content Management Systeem (CMS) gaat tegenwoordig verder dan alleen het aansturen van een website. Vaak wordt de combinatie van een website met intranet gemaakt, of meerdere websites die vanuit hetzelfde CMS worden beheerd. Ook kan een CMS worden gebruikt om zowel online als offline content te beheren. Als internetbureau biedt ICIT diverse CMS systemen. Afhankelijk van de vraag kiezen we een CMS omgeving die aansluit bij de wens die er op dat moment ligt. 

Website CMS

Ondanks alle nieuwe webbased technieken blijft een goede website belangrijk voor ieder bedrijf of organsiatie. Het beheren van de content - tekst en media - is een vak apart. Content moet vindbaar zijn voor Google, gebruikers zijn gewend om laagdrempelig en snel informatie tot zich te nemen en het merendeel van online content wordt opgevraagd via smartphones. Een CMS systeem dat voldoet aan de huidige wensen is soms lastig te vinden. Kies je voor een opensource CMS of een commercieel CMS? Hoeveel redacteuren moeten binnen het CMS werken? In hoeveel talen wordt er content geplaatst? Hoeveel websites heeft u? Al dit soort vragen inventariseren wij zodat wij u een aantal keuzes kunnen geven voor het CMS dat het beste bij u past.   

CMS voor Intranet 

Een CMS om uw intranet aan te sturen moet vaak aan andere criteria voldoen dan een website CMS. Als organisatie wilt u zoveel mogelijk processen stroomlijnen en beschikbaar maken binnen een enkele omgeving: intranet. Vaak zijn koppelingen hierbij benodigd omdat u niet wilt dat een medewerker op veel verschillende systemen moet inloggen. Een goed CMS kan voorziet in deze stroomlijning en ontsluiting van externe informatie. ICIT heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van intranet-omgevingen op basis van een CMS. Binnen diverse sectoren werken tienduizenden mensen dagelijks binnen een intranet dat door ICIT is ontwikkeld.   

Webshop CMS

Tegenwoordig zijn er meerdere webshop CMS oplossingen. Online verkoop heeft immers de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. CMS systemen als Magento en Woocommerce (Wordpress) kennen voor ICIT geen geheimen. Of u nu honderden of duizenden producten wilt verkopen, wij adviseren graag welke webshop CMS het beste bij u past.

CMS

Beeldschermcommunicatie is in deze tijd alledaags. Een CMS dat narrowcasting schermen eenvoudig online aanstuurt kan veel tijd besparen. Of u nu bij het scherm in de buurt bent, of thuis, of op vakantie, u hebt altijd de controle over de getoonde content op uw narrowcasting schermen.

Multichanel CMS

Bent u op zoek naar een CMS dat alle bovenstaande kanalen kan aansturen? Ook daar bieden wij een oplossing voor. Het voordeel hiervan is dat u vanuit een enkel CMS content kunt hergebruiken.  Een nieuwsitem kan in een keer zowel op uw website, intranet, webshop of narrowcastingscherm worden geplaatst. Onze adviseurs denken graag met u mee als het gaat om CMS. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom is kennis en ervaring een must als u op zoek bent naar een nieuw CMS.

Nieuwsgierig naar de uiteenlopende mogelijkheden? Meer informatie over content management, via +31 (0)517 - 390 400 of mail