Case

Piets Weer

Piet Paulusma is misschien wel de bekendste weerman van het land. Met zijn bedrijf Piets Weer verzorgt hij weersvoorspellingen voor onder andere kranten, omroepen en organisatoren van evenementen. ICIT ontwikkelde de spil van het bedrijf: een krachtige database waar de weersinformatie van ruim 6200 weerstations binnenkomt en toegankelijk gemaakt wordt voor de klanten van Piets Weer.

Klantvriendelijk en snel

Piets Weer werkte eerder met een andere database. Deze was behoorlijk verouderd. In zijn zoektocht naar een lokale automatiseerder met verstand van zaken, kwam hij bij ICIT uit. De wensen waren duidelijk: de beschikbare gegevens moesten ingelezen worden en op een klantvriendelijke manier getoond worden. Maar wat nog veel belangrijker was, is dat Piet zelf nog invloed kon uitoefenen op de beschikbare data. Door elke ochtend de systeemdata bij te stellen aan de hand van de weerkaarten die hij analyseert, komt hij tot zeer nauwkeurige voorspellingen.

Klantvriendelijkheid en snelheid waren de kernbegrippen bij het bouwen van deze database. Daar heeft ICIT dan ook vol op ingezet. Door de klant centraal te stellen, konden we een gebruiksvriendelijke database ontwikkelen. Alleen door veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid te besteden, kom je tot een systeem dat ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Het systeem is ontwikkeld op Symfony. En dat het systeem snel is, bewijst het ophalen van de data: binnen een paar seconden heb je toegang tot de weerdata van ruim 6200 weerstations die elk 240 rijen aan data opleveren.

Daarnaast zijn er in de nieuwe database ook radarbeelden beschikbaar en heeft ICIT een ijsgroeiprogramma geïmplementeerd. De ruwe data die in het systeem wordt geladen, biedt nog meer mogelijkheden tot uitbreiding. Daar gaat ICIT samen met Piets Weer in de toekomst mee bezig.

Lokale nauwkeurigheid

Een zo nauwkeurig mogelijk weersvoorspelling op zo lokaal mogelijk niveau: dat is het streven van Piets Weer. Daarom wil Piet zo snel mogelijk kunnen reageren op wat er gebeurt en wat klanten van hem vragen. Willen ze een weersvoorspelling van uur tot uur, om te bepalen of hun evenement door kan gaan? Dan wil Piets Weer dat kunnen leveren.

De gegevens die in de nieuwe database worden ingelezen, bieden nog genoeg ruimte om uit te breiden. Die lokale nauwkeurigheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor evenementen, maar ook voor bijvoorbeeld de landbouwsector, veeteeltsector en de wegenbouw. Niet in de laatste plaats vanwege het steeds extremere weer waar we mee te maken hebben.

quote-piet

“Dankzij ICIT hebben we een toekomstvaste en toekomstgerichte oplossing voor onze klanten. De mensen van ICIT hebben verstand van zaken, luisteren goed naar onze wensen en weten dit in goede diensten om te zetten. “

Piet Paulusma

Uitbreiden is het toverwoord

Nu de database staat en draait, is het zaak om het systeem volledig te benutten en verder uit te breiden. Dat doen we onder andere door meer weerdata beschikbaar te maken die vanuit het centrale systeem in de database terechtkomt. Ook is het mogelijk om de data van eigen weerstations toe te voegen, waar Piets Weer ook al druk mee bezig is. ICIT is trots op deze vruchtbare samenwerking.

Wil jij ook jouw data op een slimme manier inzetten? ICIT helpt je daarbij, wij duiken in jouw bedrijfsprocessen om met oplossingen te komen. Ga met ons de digitale transformatie aan, kom langs en laat je inspireren!

We horen graag van je!

Laatste cases

Werk waar we trots op zijn.

The Block building

Internet of things in je kantoor

Bekijk case
Zijlstra beroepskleding

Website, E-KMS en Webshop

Bekijk case
Carwash Club

Volledig geautomatiseerde wasstraat: snel, gemakkelijk én duurzaam.

Bekijk case
Rovanda

Data centralisatie en personalisering van het bestelproces.

Bekijk case
Predictive server-maintenance

Innovatieproject

Bekijk case
Helinox

Een slimme koppeling tussen ZOHO Books en je webshop

Bekijk case
Trots op onze klanten

Wij werken o.a. samen met

AB Texel
Zijlstra Beroepskleding
Meatable
Helinox
Piets Weer
TanQyou
BTN
Carver Europe
Coop
Kinderopvang Friesland
Rovanda
Make It In The North
Fryslan
Agrifac
Elpress
Royal Steensma
SHV Energy
Jumbo
Solentum
Albert Heijn
Kwadrant Groep
Carwashclub
Gemeente Waadhoeke
MCL
Provincie Fryslan
ABAB
Noorderbreedte
Bijzonder Jeugdwerk
Tjongerschans
Samen Woonzorggroep
Partners
AWS
DDA
HubSpot
ZOHO
Smart Industry
Wordpress
Magento
Shopify
Dahua
Google
Prodin