Een app maken is een vak apart. ICIT ontwikkelt apps voor zowel zakelijke- als commerciƫle doeleinden. Aan het begin van een traject bepalen we samen met onze klant wat voor app het beste past bij de wens die er is. Hier maken we onderscheid tussen een native app, een web app of een hybride app. Ook kijken we naar de plek van de app binnen de online strategie van de opdrachtgever.
Native Apps
Web Apps
Hybride Apps

Native app maken

Een native app kan alleen worden gedownload via de AppStore, Google Play of Windows Market. Deze apps zijn dus specifiek gemaakt voor iOS (Apple), Android (Google) of Windows (Microsoft). Vaak maken native-apps gebruik van functies die per besturingssysteem kunnen verschillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een camera, gps of contacten door de app. Technisch verschilt het aanroepen van deze functies per besturingssysteem. Een native app kan worden gebruikt zonder internettoegang.

Enkele native apps die ICIT heeft ontwikkeld worden toegepast voor: Games, Augmented Reality (AR), Complexe zoekfuncties, Domotica en eHealth.

 

Web app maken (mobiele website)

Als je veel realtime content in je website hebt, wil je dat deze optimaal kan worden geraadpleegd door smartphone-gebruikers. Natuurlijk ontwikkelt ICIT hier websites voor die gebruik maken van responsive design. Indien gewenst kan er ook voor worden gekozen om een aparte web app te maken. Deze is via een aparte Url (m.website.nl) bereikbaar en kan qua uiterlijk en werking sterk afwijken van de website. Een web app wordt in de browser getoond, is volledig afhankelijk van een internetverbinding en hoeft niet apart te worden gedownload. Dit laatste houdt ook in dat interactie met het besturingssysteem beperkt kan zijn. Een native app of hybride app kan dan een betere keuze zijn.

Web apps ontwikkelt ICIT o.a. voor: Database ontsluiting, Webshops, interactieve websites en klantportalen.

Hybride App maken

Naast bovengenoemde apps bestaan er ook hybride apps. Een hybride app is een combinatie van een Native app en een Webapp. Deze apps kunnen worden gedownload via de AppStore, Google Play of Windows Market en zijn dus platform-afhankelijk. Hierdoor kan de app gebruikmaken van een beperkt aantal functies van een smartphone of tablet. Zodra je een mobiele app download beschik je over een vast kader binnen de app. De data die wordt getoond is echter afhankelijk van een internetverbinding. In de meeste gevallen werkt de app dus niet - of heel beperkt - zonder internet.

Native app Web app Hybride app
Volledig Gedeeltelijk* Gedeeltelijk*
addaddadd add addadd
close check check
close check check
addaddadd add addadd
Volledig Niet Gedeeltelijk
Niet of maatwerk Via website CMS Via website CMS
€ 15.000 - 50.000 € 5.000 - 10.000 € 10.000 - 15.000
Snel Afhankelijk datasnelheid Snel
check close check
check close check
Na goedkeuring Apple Direct Na goedkeuring Apple
Via AppStore, Google Play Store of Windows Market Browser Via AppStore, Google Play Store of Windows Market
Via AppStore, Google Play Store of Windows Market Automatisch Automatisch
Java, Objective C, Silverlight HTML(5), CSS3, Javascript HTML(5), CSS3, Javascript en mobile frameworks
Een App laten maken binnen een online strategie?

Voordat we een app ontwikkelen inventariseren we eerst een aantal zaken.

Wij denken graag mee.
  • Valt de app binnen een online strategie
  • Wat is het budget (een native app maken is intensiever dan een web app)
  • Wat is het doel (entertainment, zakelijke toepassing, conversie, etc.)
  • Wie is de eindgebruiker
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Eventuele koppelingen
  • Mogelijk verdienmodel
Als app ontwikkelaar verzorgt ICIT het volledige proces gedurende het ontwikkeltraject. Van functioneel en technisch ontwerp tot aan vormgeving en het uploaden in de AppStore, Google Playstore of Windows Market. Onze klanten worden tijdens het traject constant op de hoogte gehouden en kunnen tussentijds meekijken met de ontwikkeling. Zodoende ontwikkelen we een app die volledig aansluit bij de wens van de klant.